Одеська область вельми приваблива для так званих «наметовиків», або дикунів – туристів, які віддають перевагу відпочинку в наметах і на кемпінгах. Тепле море і чудові пляжі, дивовижної краси краєвиди, хороша транспортна доступність до близької цивілізації – ідеальне місце для самостійно організованого відпустки в наметах.

Мінімальні умови комфорту з лишком компенсуються свободою, романтикою і відчуттям один на один з природою. В Одеському регіоні багато затишних бухт і пустельних місць, де нічого не завадить самоти. Але для вибагливих дикунів або сімей з маленькими дітьми є кемпінги – спеціально підготовлені місця, де є прісна вода, туалет і душ, електрику, магазин, місця для наметів і вогнищ.

Кемпінг в Затоці

Кожен вибирає місце наметового відпочинку виходячи зі своїх можливостей і потреб, благо, що Одеса щедра на пропозиції такого плану.

Важливо! Перш за все ознайомтеся з цінами на проживання в Затоці з усіма умовами: ціни на відпочинок в Затоці в 2019 году.

Відпочинок з наметом в Затоці

Затока – популярний курорт, тому місце для по-справжньому дикого відпочинку належить пошукати. Якщо вдасться його знайти – це буде самий класний відпочинок в наметах на березі Чорного моря.

Наметове містечко в Затоці

Переваги Затоки для наметового відпочинку:

  • є місця для табору як платні на упорядкованій території кемпінгу, так і безкоштовні прямо на морському березі;
  • розвинена культура самостійного туризму – відпочиваючі дотримуються чистоту, тишу, порядність по відношенню один до одного;
  • поруч є магазини, ринок, транспорт, розваги, пам’ятки;
  • на Будакській косі плавний вхід в море, пісок, є лиман з грязями.

 

Недоліки Затоки:

  • складно знайти відокремлене місце, часто треба запитувати дозвіл адміністрації селища, щоб проїхати на машині, або машину залишати на парковці, а самим розміщуватися на березі моря;
  • багато відпочиваючих, особливо у вихідні та святкові дні;
  • досить висока плата в кемпінгах.

 

До того ж, на Затоці треба враховувати, що можливі комарі, запах з лиману або сильний вітер. якщо умови відпочинку в Затоці дикунами в наметах стануть занадто складними, завжди можна переміститися в кемпінг і продовжувати насолоджуватися морем, наметової романтикою і свободою, але в більш впорядкованому місці.

 

Відпочинок з наметом в Кароліно-Бугаз

Кароліно-Бугаз вибирають, в основному, ті туристи – «наметовиків», які все-таки не можуть повністю відмовитися від цивілізації на відпочинку в силу різних причин. Кому-то здоров’я або боязнь злочинності не дозволяють жити на самоті на березі моря, комусь важливо створити прийнятні умови для маленьких мандрівників, а хтось просто не готовий везти мільйон потрібних речей у відпустку.

У Кароліно-Бугаз є кемпінги, які надають комфортні і хороші умови для розміщення. Там не втрачається романтика посиденьок біля вогнища під зоряним небом, свіжість раннього ранку, коли природа тільки починає прокидатися, там здорово і привільно, при цьому не треба думати про запаси питної води і продуктах, про те, де зарядити телефон.

відпочинок з наметом в Кароліно-Бугаз фото

Можна розташуватися з наметом на самоті, таких місць у Кароліно-Бугаз предостатньо, хоча стає з кожним роком менше – курорт розростається, активно забудовується, та й проїхати на машині на берег проблематично.

Переваги Кароліно-Бугаз як курорту: популярність і відвідуваність, розвиток інфраструктури, залізниця поруч одночасно є і недоліками для любителів відпочинку дикунами, але в цілому, чисто, безпечно.

Важливо!Якщо бажання відпочинку з наметом в Затоці у Вас немає і більше цікавлять цивілізовані умови відпочинку, дивіться посилання: зняти житло в Затоці.

 

Відпочинок з наметом в Лебедівка

Говорячи про Лебедівці як місці для відпочинку дикунами, мова йде про вузькій піщаній косі між морем і лиманом Бурнас в околицях селища. Цю косу давно облюбували «наметовиків», по-своєму її упорядкували – десь є столики і лавки, місце для багаття. Поруч є густий ліс, в ньому теж можна розбити своє наметове м

Відпочинок з наметом в Лебедівка фото

У Лебедівки є свої плюси:

  • пологий вхід в спокійне море і чистий піщаний пляж;
  • мало людей, легко розбити табір у відокремленому місці, але треба враховувати прохідність авто – можна зав’язнути в піску;
  • лиман з лікувальною гряззю;
  • кемпінг з хорошими побутовими умовами, але без надмірностей.

 

Мінуси такі:

  • практично немає інфраструктури – АЗС, магазинів, ринку, туристам доведеться везти з собою значний запас;
  • кемпінги програють затокскім по послугах, в Лебедівці немає охоронюваних парковок, умови скромніші;
  • від лиману часто йде сильний запах, бувають мошки, комарі.

Лебедівка добре підходить для відпочинку в наметах як в недорогому кемпінгу, так і на просторах піщаної коси дикунами.

 

Відпочинок з наметом в Сергіївці

Сергіївка – гарне і зручне місце для наметового табору на березі Чорного моря. Там не так багато готелів і пансіонатів, як в Затоці, тому можна без проблем знайти відокремлене місце, де ніхто зі сторонніх не завадить приємно відпочити.

Відпочинок з наметом в Сергіївці фото

В Сергіївці до послуг «наметовиків» цілий перелік плюсів:

  • тепле море і чистий піщаний пляж;
  • є кемпінги з усіма комунальними та побутовими зручностями, можна розбити свій табір поруч з територій кемпінгу і при необхідності користуватися благами цивілізації;
  • є ринок, недороге кафе.

З мінусів:

  • поруч немає лісу, тому необхідно везти запас дров;
  • вся інфраструктура в селищі через довгий міст – кожен день ходити важко;

Багато туристів з наметами розташовуються на піщаній косі, там малолюдно і живописно, але необхідно правильно підготуватися до життя аборигенами.

Якщо раптом з’явилося бажання махнути з наметом на море хоч на кілька днів, відчути те розкішне почуття свободи і легкості, то Одеська область з її чорноморськими курортами стане кращим місцем проведення відпустки!

Зв'язатися з нами!