На курорті Затока відпочиваючі традиційно виділяють кілька районів Лиманський, Сонячний, Центральний і Будакська коса. Берегова лінія Затоки неоднорідна, є широкі піщані смуги або маленькі вузькі, є кам’янисті відрізки або бетонні блоки для входу в море. Опис пляжів по районам допоможуть туристам зорієнтуватися у своєму виборі і правильно розпланувати відпустку.

фото пляжу Затоки, центральний

Рис. Зручності на пляжі Затоки

Якщо говорити в цілому, то всі пляжі Затоки вважаються безкоштовними, з розвиненою інфраструктурою, піщаними з пологим входом в воду. Готелі та турбази розташовані на першій лінії від моря, тому труднощів з дорогою до пляжу ніколи не виникає.

Туристів, як правило, хвилює, чи добревідпочивати в Затоці на конкретному пляжі, що там є примітного, як йдуть справи з розвагою і харчуванням, який був прихід в море, наскільки там чисто і зручно з дітьми?

Це цікаво! Відпочиваючі при описі конкретного пляжу часто використовують орієнтиром бази відпочинку і готелі, так, кажучи, про шикарний пляж Центрального району, уточнюють, що найкраще місце навпроти бази відпочинку «Хуторок».

 

Лиманський район: кращий відпочинок для дітей

Географічно найпершим районом Затоки вважається Лиманський, це перше, що бачать туристи на курорті, тому, як на замовлення природи, пляж в цьому районі вище всяких похвал.

Пляж Лиманського району вважається найширшим – близько 150 метрів, тому навіть при великій кількості відпочиваючих тут не тісно і привільно. Чистий, без сміття та каміння, піщаний, з пологим входом в море Лиманський пляж являє собою ідеальне місце для морськоговідпочинку з дітьми. У морі немає медуз, лише іноді водорості.

фото пляжів Затоки

Рис. Вид на пляж Лиманського району з боку моря

Все турбази та готелі Лиманського району стоять на першій лінії від моря, від головної вулиці до пляжу веде затишна алея з торговими точками. Є хороший ринок, багато кафе і клубів – найвідоміший «Веселі сиськи», атракціони для дітей, всюди встановлені туалетні кабінки.

Це цікаво! Парадокс економіки: на найбільш відвідуваному пляжі Лиманського району Затоки ціни набагато нижче, ніж на сусідніх.

 

Сонячний район, або де в Затоці спокійно

Пляж Сонячного району Затоки дуже схожий на Лиманський, але є відмінності. По-перше, він по ширині трохи вже, а в деяких місцях, наприклад, у бази відпочинку «Блик», «У Ксюши», «Хвиля» та у декількох готелів практично відсутній і є великі камені. По-друге, сам пляж трохи брудніше, є дрібне сміття від туристів, необлаштовані, що заростають території баз відпочинку. По-третє, лиман вносить свої корективи: можуть бути комарі, запах болота, медузи.

Однак, вважається, це місце більш респектабельне, проживання і послуги дорожче. Сюди прагнуть туристи за спокійним відпочинком в затишній, негучний обстановці. Якщо планується відпочинок з дітьми, то треба відповідально підійти до вибору турбази, щоб був упорядкований і зручний пляж.

пляж в Затоці фото

Рис.Пляж в Затоці вид на гору

Це цікаво! Рівень солоності Чорного моря в Сонячному менше, ніж в інших районах Затоки – це вплив лиману.

 

Центральний пляж Затоки

Центральний район курорту Затоки за своїми характеристиками схожий на центр будь-якого великого міста: тут найбільше відпочиваючих, багато шуму, торговців, розваг, кафе, зосередження всього самого затребуваного і популярного. При цьому сам пляж за якістю значно ступає Лиманському і Сонячному – вузький, переповнений.

центральний пляж Затоки

Рис. Вид згори на центральний пляж Затоки

На Центральному пляжі найцікавіше молоді та активним людям, тут безліч розваг і атракціонів. Поруч є ринок, торгові зони, ресторани і кафе різного рівня. Сам пляж дуже впорядкований, з чудовою Центральної алеєю – прогулянкової зоною.

Це цікаво! В Затоке завжди можна За додаткову плату користуватися інфраструктуру будь-якої бази відпочинку, у тому числі й пляжним інвентарем.

 

Будакська коса Одеська область

Після того, як закінчаться останні бази відпочинку і вдома, на Будакській косі починається дикий пляж, який облюбували любителі наметів і подібної туристичної романтики.

На цій ділянці коса неширока, від 50 до 200 метрів в ширину, але ніхто нікому не заважає, зустрічаються лише рибалки та інші відпочивальники з такою ж філософією. Тут абсолютно спокійно можна ставити намет і насолоджуватися морем, однак навряд чи вийде до табору проїхати на машині – немає дороги. Туристи залишають авто на парковці турбаз, або у місцевих жителів.

Це цікаво! Ми перевірили вартість проживання в готелях Затоки і можемо сміливцін на відпочинок в Затоці в готелі Hawaii.

На дикому пляжі Будакській коси є рослинність, вхід в море спокійний, без перепадів, дно піщане.

вид на Бугагську косу Затока

Рис. вид на Бугагскую косу Затока

Це цікаво! Унікальність Будакській коси в тому, що стоячи на пляжі шириною 50 метрів можна з одного боку бачити солоне Чорне море, а з іншого – прісноводний лиман.

Затока різноманітна по пляжам, але завжди ідеальна для літнього відпочинку на морі. Це підтверджують тисячі щасливих і засмаглих відпускників, які неодмінно загадують бажання ще раз сюди повернутися і традиційно кидають в оксамитові хвилі монетку через ліве плече.

Зв'язатися з нами!